New1 op LinkedIn New1 op Instagram

Blog

Kenmerken van succesvolle en effectieve teams

Het is prettig werken in een succesvol en effectief team. De doelen zijn in onderling overleg bepaald, duidelijk omschreven en goed te realiseren. De communicatie verloopt soepel, zowel tussen medewerkers onderling als met de teammanager.
En jij, herken jij jouw team hierin? Of loopt jouw team stuk op samenwerking, communicatie en andere zaken?

Lees verder

13 mei 2021

Koffie, roddelwater of bindmiddel?

“Bij ons verloopt de communicatie moeizaam. Medewerkers praten vooral over elkaar in plaats van mét elkaar, het liefst bij de koffieautomaat. Iedereen doet zijn ding, niemand neemt verantwoordelijkheid en van samenwerking is amper sprake. Zou jij even een aanspreekcultuur kunnen implementeren?”

Lees verder

16 april 2021

Struikelen over een olifant

Denkend aan een olifant heb ik de voorstelling van een groot, sterk en wijs dier voor ogen. Ongetemd levend in zijn natuurlijke habitat. Dit majestueuze dier is in het wild alles behalve aaibaar en zeer zeker niet over het hoofd te zien.

In mijn werk kom ik ook regelmatig olifanten tegen. Weliswaar een ander soort, maar toch. Deze denkbeeldige grote exemplaren staan prominent in het midden van de kamer van veel organisaties. Onzichtbaar en onbenoemd. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen erover struikelen.

Lees verder

16 januari 2019

Ga Spelen!

Hoe anders is zijn realiteit nu, ruim 40 jaar later? Vroeger toen hij als kind nog onbezorgd op de basisschool zat. Niet wetende, welke verantwoordelijkheden en uitdagingen zijn levenspad zouden kruisen. De verwachtingen van toen en nu liggen mijlenver uit elkaar, en zijn van twee totaal verschillende werelden.

Lees verder

21 april 2018